Laatste verzorging

Het uitgangspunt van onze verzorgingen is een goede herinnering voor de nabestaanden en respect voor de overledene. Verzorgingen doen onze gediplomeerde medewerkers, veelal jarenlang, voor diverse uitvaartondernemingen. Hierdoor kunnen wij een hoge kwaliteit garanderen en hebben wij alle benodigdheden, die voor dit werk van toepassing zijn, voorhanden. 

In het verleden werd de term afleggen van de overledene vaak gebruikt door beroepsmensen en nabestaanden. Inmiddels wordt de term: afleggen van de overledene eigenlijk niet meer gebruikt door de beroepsgroep, maar noemen we het de laatste verzorging van de overledene. Na overlijden is het vaak noodzakelijk dat de overledene gewassen en verzorgd wordt. Na het verzorgen wordt de overledene gekleed en eventueel ingekist. Tevens is het mogelijk om de overledene, door middel van een bedkoeler, op bed op te baren.

Een thanatopraxie behandeling (lichte balseming) kunnen wij ook voor u verzorgen. In veel gevallen kan dit zelfs in een thuissituatie. Deze behandeling wordt uitgevoerd door een erkend thanatopracteur.

Het is mogelijk om de verzorging volledig door onze medewerkers uit te laten voeren. Het kan echter ook zijn dat de nabestaanden de laatste verzorging willen volbrengen of hierbij willen assisteren, dit kan bijdragen aan de verwerking. De nabestaanden worden dan begeleid door onze gespecialiseerde medewerkers.

Onze medewerkers volgen regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen. Ons team van zowel mannen als vrouwen staat 24/7 voor u klaar, hiermee zijn wij een verlengstuk van uw uitvaartonderneming.

Wij zullen er alles aan doen om een waardig afscheid voor de nabestaanden te realiseren.

Neem contact met ons op voor een uitgebreide toelichting of een persoonlijk gesprek.

© 2019 Duijster Uitvaart Dienstverlening